štvrtok, 2 mája, 2024
ÚvodZaujímavostiTop 10 - Najkrajšie pláže na svete

Top 10 – Najkrajšie pláže na svete

Hľadáte inšpiráciu na ďalšiu dovolenku? Chcete utiecť do raja plného slnka, piesku a mora? Zostavili sme zoznam 10 najkrajších pláží na svete. Tieto pláže sú všetkým, po čom túžite, ponúkajú rôzne aktivity, atrakcie pre každý vkus a rozpočet a  ponúkajú dych berúcu scenériu. Či už chcete preskúmať staroveké ruiny, šnorchlovať s morskými živočíchmi, relaxovať v luxusnom rezorte alebo si vychutnať zaujímavé nápoje, tieto pláže majú pre každého niečo.

Zvoľ top desiatku

(0)

Bora Bora, Francúzska Polynézia

Bora Bora je tropický raj v južnom Tichom oceáne. Je súčasťou Spoločenských ostrovov Francúzskej Polynézie a je známy svojimi bielymi piesočnatými plážami, bungalovmi nad vodou a tyrkysovými lagúnami. Bora Bora ponúka nádherný výhľad na horu Otemanu, spiacu sopku, ktorá sa týči v strede ostrova. V krištáľovo čistých vodách, ktoré hýria pestrofarebnými rybami a koralovými útesmi, si môžete vychutnať šnorchlovanie, potápanie, jazdu na kajaku alebo plachtenie.

(0)

Reethi Rah, Maldivy

Reethi Rah je luxusný ostrovný rezort na Maldivách. Obklopuje ho nedotknutý koralový útes a súkromná lagúna s 12 plážami s bielobielym pieskom. Reethi Rah znamená v jazyku Dhivehi "krásny ostrov" a svojmu názvu zodpovedá vďaka elegantným vilám, tropickým záhradám a prvotriednemu vybaveniu. Môžete relaxovať na pláži, plávať v nekonečnom bazéne, dopriať si kúpeľné procedúry alebo preskúmať podmorské zázraky s morským biológom.

(0)

Anse Source D’Argent

Anse Source D'Argent je jednou z najfotografovanejších pláží na svete. Nachádza sa na ostrove La Digue na Seychelách, súostroví pri pobreží Afriky. Vyznačuje sa obrovskými žulovými balvanmi, ktoré sú v kontraste s jemným bielym pieskom a tyrkysovou vodou. Pláž je tiež domovom rôznych živočíchov, ako sú korytnačky, kraby, zaujímavé vtáky ale aj ryby. Aj tu sa môžete prechádzať po pobreží, plávať v plytkej vode alebo šnorchlovať medzi koralovými útvarmi.

(0)

Pláž Whitehaven

Pláž Whitehaven je nádherný piesočný úsek na ostrove Whitsunday v Austrálii. Je súčasťou Veľkého bariérového útesu a je známa svojím čistým bielym kremičitým pieskom, ktorý sa nikdy neprehreje. Z pláže Whitehaven Beach sa naskytá nádherný výhľad na tyrkysovú vodu a víriace obrazce piesku a mora. Na pláž sa môžete dostať loďou, hydroplánom alebo vrtuľníkom z Airlie Beach či z ostrova Hamilton. Môžete sa rovnako vybrať na vyhliadku Hill Inlet, odkiaľ je panoramatický výhľad na pláž.

(0)

Zátoka Maya

Maya Bay je malebná zátoka na ostrove Ko Phi Phi Lee v Thajsku. Obklopujú ju vysoké vápencové útesy a bujná vegetácia. Zátoka má bielu piesočnatú pláž a priezračne modrú vodu, ktorá je ideálna na šnorchlovanie a plávanie. Zátoka Maya sa stala známou po tom, čo sa objavila vo filme Pláž s Leonardom DiCapriom v hlavnej úlohe. Zátoka bola v rokoch 2018 až 2022 pre turistov uzavretá, aby sa jej ekosystém mohol zotaviť z nadmerného turizmu. Teraz je opäť otvorená s obmedzeným prístupom a prísnymi predpismi.

(0)

Pláž Railay, Thajsko

Pláž Railay je malý polostrov v južnom Thajsku, na ktorý sa dostanete len loďou. Je rajom pre milovníkov pláží a skalolezcov, ktorí si sem chodia vychutnávať nádherné scenérie a uvoľnenú atmosféru. Pláž Railay má štyri hlavné oblasti: Západná Railay, východná Railay, Phra Nang a Ton Sai. Západná Railay je najobľúbenejšia pláž s dlhým úsekom bieleho piesku a palmami. Východná Railay má promenádu s obchodmi a reštauráciami. Phra Nang je krásna pláž s jaskyňou, ktorá je posvätná pre miestnych rybárov. Ton Sai je rustikálna oblasť, ktorá je určená pre turistov s batohmi a horolezcov.

(0)

Plážť „Tunnels Beach“ Kauai, Hawaii

Pláž Tunnels Beach je nádherná pláž na severnom pobreží ostrova Kauai na Havaji. Je pomenovaná podľa podmorských lávových tunelov, ktoré tvoria prírodné tunely na prieskum pre šnorchlistov a potápačov. Pláž má zlatistý piesok, priezračnú modrú vodu a svieže zelené hory ako kulisu. Na tomto malebnom mieste si môžete vychutnať aj surfovanie, plávanie, opaľovanie a pozorovanie západu slnka.

(0)

Ostrov Benguerra

Ostrov Benguerra je tropický ostrov v Mozambiku, ktorý je súčasťou súostrovia Bazaruto. Je to chránená morská chránená oblasť, ktorá ponúka nedotknuté pláže a panenské koralové útesy plné morského života. Môžete sa ubytovať v jednom z luxusných rezortov na ostrove a užívať si aktivity, ako je plachtenie, rybolov, jazda na koni a kúpeľné procedúry. Môžete tiež navštíviť miestnu dedinu a spoznať jej kultúru a históriu.

(0)

Baia do Sancho

Baia do Sancho je nádherná pláž na Fernando de Noronha, ostrove pri pobreží Brazílie. Pre svoju krásu a pokoj ju používatelia portálu TripAdvisor neustále zaraďujú medzi najlepšie pláže na svete. Pláž je obklopená útesmi a vegetáciou, ktoré vytvárajú odľahlú atmosféru. Dostať sa na ňu môžete loďou alebo zliezť po rebríku cez úzku puklinu v skale. Keď sa tam dostanete, môžete sa kúpať v krištáľovo čistej vode, šnorchlovať s korytnačkami a delfínmi alebo relaxovať na jemnom piesku.

(0)

Tulum, Mexico

Tulum je obľúbená destinácia na karibskom pobreží Mexika, ktorá spája starobylú históriu a moderný šarm. Je známe ruinami mayského opevneného mesta, z ktorého sa naskytá výhľad na more. Pláž pod ním je jednou z najkrajších v Mexiku s bielym pieskom, tyrkysovou vodou a palmami. V meste Tulum alebo pozdĺž jeho pobrežia môžete navštíviť stánky s nápojmi, butikové hotely a moderné reštaurácie.

ARGO
ARGOhttps://www.argo.sk
Výbery najlepších aplikácií, filmov, hier a hudby. V prípade, že chcete mať vašu vlastnú top 10-ku na Argu, tak nám napíšte na www.argo.sk@gmail.com
PODOBNÉ PRÍSPEVKY

POPULÁRNE PRÍSPEVKY

ORIGINÁLNA POTLAČ